jueves, 29 de marzo de 2012

L'incerta vida d'un captaire

En Max no va resoldre El Captaire, però a canvi va rebre molt més


 El dubte i l'incertesa a alguns els mortifica i els angoixa i a d'altres ens fa sentir vius. Quan ja tot és previsible i monòton, quan surts de casa sabent què faràs i com ho faràs, quan els objectius estan tan clarament definits, que quasibé no cal acometre'ls, i el pes de la rutina ens esclafa contra el terra, és el moment d'assumir que estem més morts que vius. Què trist és llegir un llibre on a cada pàgina que passes hi diu el mateix, i què fàcil també. Mentalitats sostentades sobre estructures quadrades, caminant al mateix ritme, sempre pels mateixos carrers, entomant els mateixos semàfors vermells, sempre a la mateixa hora, gaudint de la falsa seguretat que li ofereix la gàbia al fràgil ocell, que sempre tindrà menjar i agua a canvi d'unes ales atrofiades.
Sorprendre'ns, descobrir, equivocar-nos, oblidar, perdre'ns, aturar-nos... Sempre que retorno a Summehill, una trista i melancòlica melodia de jazz em remou l'esperit, i m'omple de silenci. Aquí puc devorar cada instant sense presses, engolir la llum i respirar el so de les fulles que mou el vent. Alçar la mirada per sobre les tupides capçades i veure-hi més enllà, i veure que més enllà hi ha l'aquí, i que a l'aquí, hi sóc jo, fent olor de bosc, traspuant vida, mudant una pell que mai més formarà part de mi, perquè res és per sempre, i perquè aferrar-se a les coses és desprendre's de la vida. Aquesta és l'incerta vida d'un captaire, que no sent afany per tenir ni per fer, sino per SER.


I aquest és el video del Captaire, un bloc sensacional, obert l'any passat i que ahir em va tornar a rebre amb els braços oberts, si fa no fa com el vaig acabar jo. Dedicat amb carinyo al Captaire de la Família, i a tots els captaires que conec, que detesten les papilles igual que jo...Salut!


8 comentarios:

  1. Mi originalidad consiste en traer a la vida, de un modo humano, seres improbables y hacerlos vivir de acuerdo como las leyes de la probabilidad pero poniendo -tan lejos como sea posible- la lógica de lo visible al servicio de lo invisible.

    pd:en breu els nostres camins es tornaran a trobar...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ho haig d'interpretar com una amenaça?!!!

      Eliminar
    2. A no ser que siguis Déu, veig molt poc probable això que dius. Potser sí que haurem de trobar-nos les boques.

      Eliminar
    3. aquesta setmana santa si tens un forat ens vaiem on ja t imagines que estare....

      Eliminar
  2. si ,i a part et tocare la boca !

    ResponderEliminar
  3. No sóc 10, però ara mateix em sento un home 9, sempre em passa, cada matí, després de fer el primer cagarru, però just després, no sé què m'agafa que em sento 8 i se m'asseca la gola, i sento que tinc molta 7, i llavors me n'adono que ja torno a començar-me a obsessionar pels maleïts números...
    Per poc que pugui intentaré donar senyals de vida. Per cert, quan em dius que ja m'imagino on estaràs suposo que et deus referir a remenant contenidors no?
    Jo també sé que aviat es tornaran a creuar els nostres camins,ni que sigui perquè em puguis tocar la boca...
    pd- vaja palla mental que et vas fotre tu també amb el teu comentari...uf! veig que no sóc l'únic que va abusar de les drogues...

    ResponderEliminar
  4. I love The Família Lee and the "túllit" style

    ResponderEliminar